Morten N. Pedersen

Animation and Illustration

Bo går till biblioteket

Dette var den første barneboken jeg lagde. Jeg hadde et brennende ønske om å få lage barnebøker, og den svenske barneboktradisjonen med sine varme akvarellillustrasjoner var det som inspirerte meg mest. Etter flere år i animasjonsbransjen som tegner på andres prosjekter lengtet jeg etter å få være den som bestemte stil og innhold.

Jeg bodde i Stockholm på den tiden og lagde Bo går til biblioteket på fritiden. I dette første utkastet var Bo en gris. Jeg sendte den til alle de store forlagene i Sverige, og Bonnier Carlsen svarte at dette ville de gjerne se nærmere på. De lurte derimot på hvorfor han måtte være en gris og spurte om han kunne bli en gutt i stedet. En karakter barn kunne relatere mer til. Jeg kastet meg over oppgaven, og Bo med sin karakteristiske frisyre og grønne genser ble født.

Å få en ferdig bok fra trykkeriet er alltid tilfredsstillende, men den første gangen jeg sto med min egen bok trykt og innbundet i hånden var magisk og et øyeblikk jeg aldri vil glemme.

En Tummetott-bok, Bonnier Carlsen 2004
Pixibok, Bonnier Carlsen 2015

Klikk på galleriet for store bilder, naviger frem og tilbake med pilene.

Moren N. Pedersen

Jeg er en frilans animatør, illustratør og barnebokforfatter med base i Oslo. Ta gjerne kontakt om du skulle være interessert i ett samarbeid på ett av dine prosjekter.

Previous Post

© 2018 Morten N. Pedersen

Theme by Anders Norén