Bo går till biblioteket

Dette var den første barneboken jeg lagde. Jeg hadde et brennende ønske om å få lage barnebøker, og den svenske barneboktradisjonen med sine varme akvarellillustrasjoner var det som inspirerte meg mest. Etter flere år i animasjonsbransjen som tegner på andres prosjekter lengtet jeg etter å få være den som bestemte stil og innhold.

Jeg bodde i Stockholm på den tiden og lagde Bo går til biblioteket på fritiden. I dette første utkastet var Bo en gris. Jeg sendte den til alle de store forlagene i Sverige, og Bonnier Carlsen svarte at dette ville de gjerne se nærmere på. De lurte derimot på hvorfor han måtte være en gris og spurte om han kunne bli en gutt i stedet. En karakter barn kunne relatere mer til. Jeg kastet meg over oppgaven, og Bo med sin karakteristiske frisyre og grønne genser ble født.

Å få en ferdig bok fra trykkeriet er alltid tilfredsstillende, men den første gangen jeg sto med min egen bok trykt og innbundet i hånden var magisk og et øyeblikk jeg aldri vil glemme.

En Tummetott-bok, Bonnier Carlsen 2004
Pixibok, Bonnier Carlsen 2015

Klikk på galleriet for store bilder, naviger frem og tilbake med pilene.