H. C. Andersen og den skæve skygge

I 1996 pakket jeg mine ting og dro til Danmark for å jobbe hos dansk tegnefilms grand old man, Jannik Hastrup.

H. C. Andersen og den skæve skygge (1998) var en animert film der eventyr og  virkelighet blandet seg i fortellingen om forfatterens liv. For meg var det som å hoppe i vannet for å lære å svømme. Jeg var ansatt som animasjonsassistent og havnet i selskap med noen av de beste animatørene i norden. En animatør tegner som regel hoved-tegningene i en scene og etterlater resten til en assistent. Uten å bli for teknisk gjør assistenten scenen ferdig ved å lage de tegningene som mangler for at bevegelsene skal bli myke og ikke hakkete.

Dette ble min animasjonsskole, og jeg er alle som jobbet der den gang, evig takknemlig. Det forblir den dag i dag det fineste og beste prosjektet jeg har jobbet på, og jeg minnes den tiden med stor glede.

København 1996

 

Den skaeve skygge